0

گرمازدگی و سرمازدگی در سگها و نحوه مقابله باآن

گرمازدگی زمانی که سگ شدیداً گرمش می شود رخ می دهد. شایعترین علت گرمازدگی سگ قرار دادن سگ در هوای گرم درون ماشین با درب ها و شیشه های بسته می باشد. سگ ها با هوای گرم میانه خوبی ندارند. همچنین کاهش شدید دمای بدن را سرما زدگی می نامند. این وضعیت زمانی رخ می دهد که سگ در هوای سرد برای مدت طولانی قرار بگیرد و یا اینکه در هوای سرد موی بدنش خیس شده باشد.  در ادامه به سرمازدگی سگ و گرمازدگی سگ ها و نحوه مقابله باآن خواهیم پرداخت.

https://boghalamoon.com/

گرمازدگی

 از دیگر عواملی که منجر به گرما زدگی می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  عدم وجود یک لانه مناسب و آب کافی برای سگ هایی که بیرون از منزل نگهداری می شوند.
  •  فعالیت بدنی زیاد در روز های خیلی گرم،
  • بیماری هایی مثل بیماری های قلبی و ریوی،
  • مستعد بودن سگ های دارای موهای بلند،
  • داشتن تشنج به مدت طولانی،
  • سابقه قبلی گرمازدگی در سگ و مستعد بودن به گرما زدگی در برخی نژادها اشاره کرد

حتی اگر شما موفق به کاهش دمای بدن سگ به زیر ۴۰ درجه سانتی گراد شدید، باید حتماً سگ را به نزد دامپزشک ببرید. بسیاری از مشکلاتی که گرمازدگی ایجاد می کند ممکن است برای ساعت ها و حتی روزها پنهان باقی بماند. برخی از این مشکلات در صورتی که از قبل تشخیص داده نشده و درمان نشوند می تواند عواقب وخیمی برای سگ ایجاد نمایند. عواقب بالقوه ای که سگ را تهدید می کند شامل ضربان قلب غیر طبیعی، مشکلات انعقاد خون، تخریب لایه پوشاننده دستگاه گوارش (که منجر به اسهال و استفراغ خونی می­شود)، نارسایی کلیوی، مشکلات عصبی و ایست تنفسی می باشد.

هرگز حیوان را در ماشین حتی برای یک دقیقه رها نکنید زیرا اگر شما مقداری از پنجره ماشین را هم باز بگذارید همچنان خطر گرمازدگی و مرگ سگ وجود دارد. دمای درون ماشین های پارک شده در زیر آفتاب و با پنجره بسته ممکن است به ۵۰ درجه سانتی گراد برسد. سگ ها عرق نمی کنند. آنها گرمای اضافی بدن را با له له زدن و از طریق کف دست و پا از بدن خارج می کنند. حتماً در هوای گرم آب و سرپناه مناسب برای سگ خود تهیه نمائید.

علائم: گرمازدگی شامل از حال رفتن، رسیدن دمای بدن به بالای ۴۰ درجه سانتی گراد، اسهال و استفراغ خونی، له له زدن زیاد و سختی در تنفس، افزایش تعداد ضربان قلب، تغییر رنگ مخاطات به رنگ قرمز تیره و افرایش ترشح بزاق می باشد.

  1. گرمازدگی زمانی که سگ شدیداً گرمش می شود رخ می دهد.
  2. سگ را از جای خیلی گرم خارج کنید.
  3. دمای بدن سگ را با کمک دماسنج بگیرید. دمای بدن طبیعی بین۳۷.۵ تا ۳۹ می باشد.
  4. در هر ۵ دقیقه به میزان یک چهارم تا یک فنجان آب خنک به سگ بنوشانید. نوشاندن آب بیشتر از مقدار ذکر شده سبب می شود که سگ آب را استفراغ کند. در اولین فرصت سگ را نزد دامپزشک ببرید.

اگر دمای بدن سگ به بالای ۴۰ درجه رسیده است دمای بدنش را باید پایین بیاورید. با کمک اسپری، آب سرد را بر روی بدنش اسپری کنید. یک پارچه یا حوله را در آب سرد خیس نمانید و آنرا بر روی سر، گردن، اندام های حرکتی، قفسه سینه و شکم قرار دهید. از پنکه نیز می توانید برای خنک کردن استفاده نمائید. هدف این است که دمای بدن سگ را به زیر ۴۰ درجه سانتی گراد برسانید. می توانید سگ را در یک تشت یا وان حاوی آب خنک و ولرم قرار دهید اما هرگز سگ را در آب یخ قرار ندهید.

نژاد های مستعد و پر ریسک و برای گرما زدگی:

  1. ١- پاگ
  2. ۲- پیکینیز
  3. ٣- بولداگ
  4. ۴- شیتزو
  5. ۵- بوستون تریر
  6. ۶- بولداگ فرانسوی
  7. ۷- باکسر
  8. ۸- کاوالیر چارلیز اسپانیل

موارد ذکر شده دلیل بر این نیست که نژادهای ترکیبی با دیگر نژادها دچار گرمازدگی نشوند.

گرمازدگی سگ

سرما زدگی

زمانی که دمای بدن کاهش می یابد ضربان قلب و تعداد تنفس متعاقبا کاهش می یابند، از عواقب بلقوه سرمازدگی می توان به مشکلات عصبی، مشکلات قلبی، نارسایی کلیوی، کاهش و یا قطع تنفس و یخ زدگی اشاره نمود.

از علل شایع سرمازدگی در سگ ها می توان به افتادن سگ در آب سرد و عدم توانایی سگ در خروج از آن عدم توانایی سگ در تنظیم دمای بدن (در سگ های پیر و یا سگ های خیلی جوان)، شوک، گیر کردن سگ­هایی که بیرون از منزل نگهداری می شوند در هوای سرد و یا طوفان و بیماری هایی که موجب ضعیف شدن بنیه سگ می شوند اشاره کرد.

علائم سرمازدگی سگ ها عبارتند از کاهش دمای بدن به زیر ۳۷ درجه سانتی گراد، کاهش ضربان قلب، مخاطات رنگ پریده یا آبی رنگ، مردمک های گشاد شده، لرزش بدن، عدم هوشیاری یا رفتن به مرحله كما و ضربان قلب ضعیف می باشد.

  1.  سگ را به محل گرم ببرید.
  2.  علائم حیاتی سگ را کنترل کنید.در صورت نیاز عملیات احیا قلبی و ریوی را انجام دهید.
  3. دمای بدن سگ را با کمک دماسنج بدست آورید. اگر دما به زیر ۳۷ درجه سانتی گراد رسیده است سگ دچار سرمازدگی شده است. دمای طبیعی بدن سگ بین۳۷.۵ تا ۳۹ درجه سانتی گراد می باشد.
  4. سگ را داخل یک پتو با پارچه پشمی بپیچید. تعدادی بطری را از آب گرم پر کرده و بطری ها را داخل یک حوله بپیچید و درون پتویی که سگ را در آن قرار داده اید بگذارید.
  5. سریعاً سگ را به نزدیکترین کلینیک یا بیمارستان دامپزشکی ببرید.

https://makian.shop/

این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی

امتیاز شما به مقاله
[: 0 امتیاز از مجموع: 0]

نظرات کاربران

2:27:55 AM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی تخصصی بوقلمون

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

جوین خروج