0

تغذیه جوجه طوطی و نحوه غذا دادن به آن

جوجه طوطی

درمقاله های قبلی در مورد پرورش طوطی به طور کامل پرداختیم. درادامه به تغذیه جوجه طوطی و نحوه غذا دادن به آن ، انواع غذای آن ها ، روش غذا دادن به آن ها و نکات مهم دیگری می پردازیم.

سه نوع غذای مخصوص برای تغذیه جوجه طوطی

  1.  اولین و بهترین گزینه تهیه سرلاک مخصوص طوطی سانان است (موقع خرید حتما به تاریخ انقضا و اصل بودن آن توجه کنید).به مقدار نیاز پودر سرلاک را با آب جوشیده شده ولرم مخلوط کنید تا حالت سوپ پیدا کند.
  2. مخلوطی از هویج آبپز شده، سیب بدون پوست، موز و ۲ قاشق مغزتخمه آفتابگردان آرد شده. همه این موارد را باید در مولینکس یا اسیاب به طور کامل با هم مخلوط کنید تا کاملاً خمیری و یکدست شوند. برای هر بار مصرف به مقدار لازم از خمیر برداشته و با آب جوشانده شده و ولرم مخلوط کنید. می توانید بلال شیر را نیز رنده نموده، صاف کنید و با مخلوط بالا استفاده کنید.
    بهتر است که این خمیر را به مقدار مورد نیاز هر بار درست کنید. ولی می شود خمیر را در ظرف در بسته داخل یخچال تا ۱ روز نگهداری کنید.
  3.  اگر به هیچ عنوان دسترسی به موارد بالا نداشتید یا نیاز فوری داشتید می توانید برای حداکثر ۱ روز از سرلاک گندم مخصوص کودک و سه میوه بدون لاکتوز استفاده کنید.

نکته ۱: دمای غذا باید به قدری گرم باشد که پوست دست را نسوزاند.

نکته ۲: برای گرم نگه داشتن غذا می توانید ظرف غذا را داخل یک ظرف آب گرم بگذارید تا در طول غذا دادن گرم بماند.

نکته ۳: شیر به دلیل داشتن لاکتوز برای طوطی ها غیر قابل استفاده است و باعث مسمومیت جوجه طوطی می شود.

روش غذا دادن به جوجه طوطی

  •  اول از همه باید دست ها را خوب بشویید و موارد لازم مانند غذای آماده و گرم، قاشق یا سرنگ، یک حوله برای زیر پای جوجه و دستمال نم دار را آماده کنید.
  •  سپس جوجه را به آرامی و بدون وارد کردن فشار به چینه دان روی یک سطح صاف که از قبل یک دستمال روی آن پهن کرده اید بگذارید
  •  محل غذا دادن به جوجه نیز مانند محل نگهداری نباید در جریان باد یا دمای کمتر از ۲۶ درجه باشد.

نحوه غذا دادن به طوطی به سه روش صورت می گیرد:

1- غذا دادن با قاشق

این روش مطمئن ترین روش است. در این روش خطری برای جوجه به وجود نمی آید. برای این کار باید لبه­های یک قاشق چای خوری فلزی را به کمک انبر دست به طرف داخل خم کنید تا تقریباً شبیه یک قیف شود.

از قاشق پلاستیکی هم می شود استفاده کنید. با کمی حرارت لبه هاش را خم کنید.

۲- غذا دادن با سرنگ و شلنگ کوتاه

یک سرنگ به اندازه مورد نیاز (معمولاً برای جوجه 10- 5 سی سی در هر وعده کافی است (در جوجه گونه­های مختلف این مقدار متفاوت می باشد)، را برمی داریم و از غذای گرم آماده شده به مقدار لازم می کشیم. هوای داخل سرنگ را می گیریم و به آرامی کم کم داخل نوک جوجه می ریزیم و اجازه می دهیم آن را قورت بدهد و دوباره یک مقدار دیگر داخل نوکش بریزید.

۳- غذا دادن با سرنگ و شلنگ بلند

یک عدد سرنگ تهیه کنید، حتماً باید سرنگ استریلیزه باشد سر سرنگ بخشی که سوزن به آن اتصال پیدا می کند را با چاقو بریده و “سوند فولی” شماره ۱۴ را برای (طوطی عروس هلندی، طوطی ملنگو و شاه طوطی) را که از داروخانه تهیه می کنید را به اندازه ۱۰ سانت بردارید و در سر سرنگ محکم کنید.

مخلوط غذای گرم موردنظر را داخل سرنگ بکشید. هوای داخل سرنگ را بگیرید، سپس سر جوجه را کمی بالا گرفته و از سمت چپ نوک جوجه آرام شلنگ را وارد چینه دان کنید و با سرعت معقول (نه خیلی سریع نه خیلی آرام) سرلاک را توی چینه دان جوجه طوطی خالی کنید.

  • نکته ۱: داخل سرلاک و سرنگ نباید هوا وجود داشته باشد.
  • نکته ۲: مقدار سرلاک برای تزریق غذا به چینه دان نباید زیاد باشد. به مقدار ۱۰ سی سی کافی است (برای شاه طوطی و ملنگو. برای عروس هلندی ۷-۸ سی سی)
  • نکته 3: از محکم بودن شلنگ در سر سرنگ مطمئن شوید.
  • نکته ۴: شلنگ را داخل چینه دان فشار ندهید چون ممکن است چینه دان جوجه پاره شود.
  • نکته ۵: پسرلاک را با سرعت معقول داخل چینه دان خالی کنید.
  • نکته 6: در تمام موارد به دلیل اینکه جوجه سرش را برای غذا خوردن خیلی تکان می دهد. به آرامی از پشت، سر جوجه را با دست نگه دارید تا غذایش تمام شود.
  • نکته ۷: غذا نباید داخل چشم یا بینی جوجه بریزد چون باعث عفونت می شود.
  • نکته 8: در هنگام غذا دادن در همه حالت­های بالا یک دستمال داشته باشید تا اگر غذا روی پرها ریخت تمیز کنید اجازه ندهید غذا روی پرها بماند و خشک شود چون محل رشد و تکثیر میکروب ها و باکتری ها می­شود.

نکات طلایی نحوه غذا دادن به طوطی

  1. رعایت بهداشت اهمیت بالایی دارد. بعد از هر بار استفاده از سرنگ و شلنگ آنها را خوب با آب گرم بشویید در صورت توان هر چند روز یک بار از سرنگ و شلنگ جدید استفاده کنید.
  2. ماندن غذا در معده طوطی باعث فاسد شدن و بیماری طوطی می شود. درصد زیادی از جوجه طوطی ها بر اثر ناآگاهی ما از این قضیه تلف می شوند. تا وقتی که چینه دان جوجه خالی نشده وعده بعدی را ندهید.
  3. اگر دیدید مدتی گذشت و جوجه غذا را هضم نکرد در وعده بعدی غذا نیم قطره سرکه سیب مخلوط کنید و به آن بدهید.
  4.  برای جلوگیری از عفونت با قارچ چینه دان، ۲بار در طول هفته در یک وعده غذایی یک قطره سرکه سیب مخلوط کرده و به جوجه طوطی بدهید. در کل هفته ای دو قطره می شود.
  5. زیاد به جوجه طوطی دست نزنید، شکم و چینه دان جوجه طوطی آخرین نقطه ای است که پر در می آورد. بنابراین هرگز به شکمش دست نزنید، مخصوصا بعد از خوردن غذا.
  6.  موقع غذا دادن با جوجه طوطی صحبت کنید و با محبت با او حرف بزنید. حرف زدن شما باعث عمیق تر شدن رابطه تان با جوجه می شود و همچنین باعث می شود جوجه زودتر و با تسلط بیشتر به حرف بیافتد.
  7.  تا زمانی که پرهای جوجه کامل نشده، بجز برای غذا دادن، نباید از جعبه زیاد بیرون بیاید.
  8.  تا سن ۲-۴ ماهگی (در جوجه گونه های مختلف این زمان متفاوت می باشد) نیازی به استفاده از چوب برای نشستن جوجه نیست و بعد از این مدت، ابتدا در ارتفاع خیلی پایین و نزدیک به کف کارتن چوب را قرار بدهید و با بزرگ شدن و تسلط یافتن در نشستن روی چوب، ارتفاع را بیشتر کنید.
  9. سعی کنید جوجه را عادت بدهید که ساعات مشخصی از روز را بیرون از قفس باشد. آزادی دائم و بدون برنامه بعدها هم برای شما دردسر ساز می شود و هم برای جوجه.

تغذیه جوجه طوطی

دان خور کردن جوجه طوطی

  •  وقتی سن جوجه به ۳-۴ ماهگی (در جوجه گونه های مختلف این زمان متفاوت می باشد) رسید، میلش به خوردن سرلاک کم می­شود.
  •  این دوره سختی هم برای جوجه طوطی و هم صاحب جوجه است. چون به سرلاک میل چندانی ندارد و غذای دیگری را هم نمی تواند بخورد و ممکن است جوجه کمی ضعیف و لاغر شود. در این زمان برای جوجه از غذای نرم استفاده کنید.
  • اول همان سرلاک خودش را به صورت کمی سفت تر از وقتی که با سرنگ یا قاشق به آن می دادید توی یک ظرف کوچک در جعبه اش بگذارید.
  •  اگر غذا را خورد روز به روز میزان خمیر شدن را کم کنید و کم کم سیب رنده شده و هویج رنده شده آبپز و سفیده تخم مرغ رنده شده را به جوجه بدهید. مغز تخمه خرد شده هم روی غذایش بریزید. دفعات دادن سرلاک را کم کم کاهش دهید.
  •  در سن ۴ ماهگی (در جوجه گونه های مختلف این زمان متفاوت می باشد) تقریباً کاملاً دان خور می شود.همچنین جوجه طوطی توانایی شکستن تخمه و ارزن را پیدا می کند. با کامل شدن پرهای روی چینه دان جوجه را به قفس انتقال دهید.

نکته: جوجه عروس هلندی در حدود ۵۰ روزگی دان خور می­شود.


 

این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی

امتیاز شما به مقاله
[: 7 امتیاز از مجموع: 4.4]
برچسب‌ها:, ,

نظرات کاربران

2:27:55 AM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی تخصصی بوقلمون

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

جوین خروج