0

بیماریهای عفونی مایکوپلاسمایی در کبوترها

ازدیگر بیماری های عفونی می توان به مایکوپلاسما کبوتر ، سل و پاستولوز نام برد. در مقاله های قبلی در مورد بیماری های قارچی ، غیر عفونی ، بیماری کوکسیدیوز و غیره  صحبت شد. در ادامه به بیماریهای عفونی مایکوپلاسمایی در کبوترها علائم آنها ، راهای درمان و پیشگیری آنها ذکر می گردد.

بیماریهای عفونی میکوپلاسمایی در کبوترها

هنوز شواهد دقیقی که دلالت بر ایجاد بیماری­های عفونی توسط میکوپلاسماها در کبوتر کند، به دست نیامده، اما در برخی از بیماری­های عفونی، عوامل میکوپلاسمایی یافت شده است. البته در برخی از تحقیقات، گزارش شده است که در بعضی از بیماری­های تنفسی، عامل جدا شده بیماری، میکوپلاسماها بوده است. به هرحال، علایم مایکوپلاسما کبوتر  ممکن است با سالمونلوز، نشانگان سرماخوردگی چشم، هرپس ویروس ها، آبله، تریکوموناز و گاهی با آلودگی های انگلی خارجی اشتباه شود. آسپرژیلوز و کمبود ویتامین آ نیز علایم مشابهی در کبوترها ایجاد می­کنند.

درمان مایکوپلاسما کبوتر با مصرف کلر تتراسیکلین و اکسی تتراسیکلین و متعاقباً با محلول تایلوزین جواب مناسبی می­دهد. مقادیر قابل توصیه از دارو شامل 5/0 گرم از محلول یا 1/0 تا 2/0 گرم از ماده فعال در یک لیتر آب است که به صورت محلول در آب به مدت و روز در اختیار کبوترهای بیمار قرار می گیرد. این درمان باید در مواقع وارد شدن استرس به کبوترها تکرار شود. باید توجه داشت که غالباً بیماری های تنفسی در اثر نقل و انتقال کبوترها از محل نگهداری به بازار فروش یا جاهای دیگر در اثر استرسی که به آنها وارد می شود، عارض می شود. این بیماری­ها ممکن است پس از یک دوره درمان، مجدداً عارض کبوترهای تحت استرس شوند.

بیماری سل

سل یک بیماری باکتریایی مزمن است که در اغلب پرندگان اهلی ممکن است شایع شود، اما نسبت وقوع آن در کبوترها کمتر از سایر پرندگان اهلی است. این بیماری از راه تنفس گرد و غبار حاوی میکوباکتریوم آویوم و نیز از راه آب و غذای آلوده به ترشحات حاوی عامل بیماری از پرندگان بیمار منتقل می شود.

این بیماری درمان ندارد و باید کبوترهای مبتلا هرچه زودتر از گله حذف شوند و برای جلوگیری از آلوده شدن مابقی افراد گله، باید جایگاه آنها با یک محلول ضد عفونی کننده قوی گندزدایی شود و غذای کبوترهای باقی مانده با مواد غذایی مناسب تقویت شود.

پاستورِلوز

بیماری واگیردار حاد یا مزمنی است که از راه تنفس و گاهی تغذیه با آب آشامیدنی کبوترها را مبتلا می کند. عامل این بیماری نوعی باکتری به نام پاستورِلا مولتی سیدا است.

اختلالات تنفسی و ترشحات از بینی و تورم سینوس ها و درجه حرارت بالای بدن و نیز افزایش تعداد تنفس و ضربان قلب و کاهش آب مدفوع از نشانه های این بیماری است.

کنترل پاستورلوز با سولفانامیدها و آنتی بیوتیک ها امکان پذیر است.


این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی

 

امتیاز شما به مقاله
[: 2 امتیاز از مجموع: 5]
برچسب‌ها:,

نظرات کاربران

2:27:55 AM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی تخصصی بوقلمون

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

جوین خروج