غازها مثل سایر گونه های اهلی برای اهداف چند منظوره مورد استفاده قرار می گیرند،شناخت نوع رفتار و خصوصیات غازها میتواند در پرورش بسیار کارآمد و مفید باشد،درادامه به بررسی رفتارشناسی غاز می پردازیم.
رفتارشناسی غاز
اهلی شدن اولیه غاز احتمالاً بیشتر به دلیل رفتار این حیوان در تولید محصولاتی است که می توان از آن به دست آورد.
غاز جزء یکی از باهوش ترین پرندگان است، حیوانی است با حافظه خوب که افراد، حیوانات یا وضعیتی از قبیل توجه مثبت حیوانات و عوامل مزاحم آنها خواه انسان با حیوان را فراموش نمی کند.
بطور طبیعی غازها به نوک زدن و کانی بالیسم عادت ندارند و معمولاً بطور سازگار در میان همدیگر و دیگر حیوانات زندگی می کنند. آنها غریزه شدیدی به زندگی گروهی یا گلهای دارند و هنگام حرکت از یک مکان به مکان دیگر به راحتی بصورت رمه در می آیند. غازها به خاطر حافظه و غریزه گلهای بعد از ظهرها مطابق میل خود به صورت گلهای به آشیانه برمی گردند. این ویژگی به غاز اجازه می دهد در صورت ضرورت برای یافتن غذا هر روز مسافت طولانی را سیر کند.
به علاوه غاز نسبت به شرایط محیطی خود بسیار کم توقع است. غاز را می توان در مناطق وسیعی از کشورهای گرمسیر آفریقایی گرفته تا کشورهای سردسیر مثل اسکاندیناوی پرورش داد. مهمترین اقدام احتیاطی در مورد غاز، حفاظت جوجه غازها در برابر سرما در طول هفته اول زندگی است.
پرورش غاز امکان تولید گوشت با هزینه پائین را در مناطق نامساعد فراهم می کند. در پرورش غاز برای تولید چربی کبد نیاز به مواد غذایی قابل توجهی هست ولی پروار بندی بیشتر منجر به تولید یک محصول با ارزش برای بازار مصرف می شود.
بین جفت نر و ماده غازها رابطه بسیار شدید وجود دارد و این ارتباط جنسی حتی از سالی به سالی دیگر هم منتقل می شود. مشابه این ارتباط جنسی اما در حد ضعیف تر در بین غازهای اهلی در یک گروه کوچک جنسی، بین یک غاز نر و ۴ تا ۶ غاز ماده نیز وجود دارد. در گله های غاز بیش از ۲۰ قطعه، ارتباط جنسی تعیین شده و زوجی وجود ندارد و هر دو غاز نر و ماده در امور جنسی بی قید و آزاد هستند.
غاز بطور ذاتی یک حیوان با هوش و وابسته است. اگر شما به پرورش این حیوان مشغول شوید صفات بی نظیر آنها را تشخیص داده و متوجه خواهید شد که کار کردن با غاز آسان و خیلی لذت بخش است.
نظرات کاربران
2:27:55 AM