در صورتیکه جفتگی با موفقیت همراه باشد، گربه ماده دیگر علایم فحلی را از خود بروز نداده و وارد مرحله آبستنی میشود، در طی حدود دو ماه به تدریج علایم آبستنی شامل افزایش تدریج وزن، بزرگ شدن شکم، افزایش اندازه پستانها،قرمز شدن سرپستانها و تغییر در رفتار گربه و بروز حالت غریزه مادری در او ظاهر میشود، در این هنگام باید مقدمات زایمان را برای او فراهم کرد. در این پست هر آنچه که در مورد آبستنی گربه باید بدانید را بررسی می کنیم.
آبستنی
معتقدند در صورت امکان از انجام جفتگیری در گربه ماده در اولین سیکل تناسلی که معمولاً در سن6 سالگی بروز میکند، صرفه نظر کرد، امکان چنین کنترلی در گربه های ماده ای که در آپارتمان زندگی میکند مشکل نبوده و قابل کنترل خواهد بود ولی در مورد گربه هایی که در محیط خارج از منزل بهصورت آزاد زندگی میکنند، غیرممکن است. در هنگام آبستنی لازم است به نیازهای تغذیهای گربه توجه بیشتر مبذول داشت، هر چند در اوایل آبستنی نیاز به این توجه کمتر لازم است ولی از چهارمین هفته آبستنی، دادن غذاهای پروتئین دار به خصوص گوشت مرغ و گوشت قرمز ارجحیت داشته ولی باید مواظب چاق شدن بیرویه گربه بوده، چون در زمان زایمان مشکلاتی را برای او فراهم خواهد آورد.
دادن ویتامینهای مختلف و املاح به خصوص ویتامینهای B کمپلکس و ویتامینهای محلول در چربی شامل ویتامینهای D, E, A همراه با اسیدفولیک و املاح آهن و کلسیم برای او ضروری است. در صورت بروز هر مشکل از راهنماییهای دکتر دامپزشک در طی مراحل مختلف قبل از آبستنی، در طول آبستنی و بعد از دوران آبستنی میتوان استفاده نمود.
فیزیولوژی تولیدمثل
گربه ها از نظر تولید مثل شباهت زیادی به خرگوش و موش صحرایی دارند، در گربه ها برخلاف سگ تخمک گذاری القایی بوده، به عبارت دیگر گربه ها برای تخمک گذاری احتیاجی به جفتگیری ندارند و در حین فحلی و دیدن گربههای نر، وضعیت اوولاسیون (تخمک گذاری) خودبه خود و اتوماتیکی در آنها ایجاد میشود، به عبارت دیگر سگ برخلاف گربه سیکل تناسلی ثابتی در سال داشته و 2 نوبت در سال به فاصله6 تا8 ماه یک بار سیکل تناسلی در او بیدار میشود و فعالیت جنسی خود را شروع میکند.
در صورتیکه در گربه چنین نبوده و با توجه به تغییرات فصلی از نظر طول روز تغییر میکند، در صورت عدم جفتگیری گربه در طی فصل تولیدمثل، هر 2تا3 هفته یکبار فحلی مجددا در گربه پدیدار میگردد.
معمولاً در گربه ها، فصل تولید مثل از دی ماه شروع شده(همزمان با افزایش طول روز) و تا شهریور و اوایل مهر ادامه مییابد.
گربه هایی که متعاقب فحلی و تخمک گذاری جفتگیری کنند، غالباً در طی هر فصل دو سیکل بارداری را طی میکنند (سن بلوغ در گربه های ماده بین 6 تا 10 ماهگی است) در شرایط آزمایشگاه، در صورتیکه گربهها را به مدت 12تا14 ساعت در طی روز تحت نور مصنوعی قرار داده و آنها را وادار به استفاده از این نوع نور کنند، باعث میشود در طی تمام طول ساعت، گربه حالت فحلی به خود بگیرد و این حالت فحلی را برای تمام مدت سال در خود حفظ کند. بعضی از نژادهای گربه عکس العمل های متفاوتی در برابر استفاده از نور مصنوعی از خود نشان میدهند که بیشک تحت تأثیر مسائل فصلی قرار خواهند گرفت.
این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
نظرات کاربران
2:27:55 AM