0

راه های جلوگیری از ورود آلودگی به مرغداری ها

راه های جلوگیری از ورود آلودگی به مرغداری ها

عوامل متعددی باعث آلودگی مرغداری می شود . برای جلوگیری از تلفات احتمالی طیور باید موارد بهداشتی را برا جلوگیری از انتشار آلودگی رعایت کرد. در ادامه راهای که باعث آلودگی مرغداری می شود و راه های جلوگیری از آن را نیز ذکر می کنیم.

راه های جلوگیری از ورود آلودگی به مرغداری ها

عوامل بیماریزا می توانند از طریق کفش و لباس و وسایل افرادی که از بیرون وارد محوطه مرغداری می شوند و یا از راه تردد وسایل نقلیه به مرغداری و از چرخ های خودرو، وارد محوطه شوند.
برای جلوگیری از ورود آلودگی به مرغداری، باید در آستانه درب ورودی مرغداری، حوضچه ضدعفونی ساخت و آن را با ماده ضدعفونی کننده مؤثر پر کرد تا چرخهای خودروهای سنگین کاملا در مایع مذكور فرو برد.
در فصل زمستان که مایع موجود در حوضچه ضدعفونی، منجمد می شود، می توان در حوضچه، به مقدار کافی آهک ریخت.

همچنین باید همیشه با یک سمپاش، مایع ضدعفونی کننده را به دیواره های اتاق وقسمت بارخودروهاپاشيد.

بهتر است در صورت امکان مالی، یک کانال یا داکت ضدعفونی در بخش ورودی مرغداری ساخت تا هم چرخ های خودرو در حوضچه مملو از مایع ضدعفونی کننده فرو رود و هم اینکه با ورود خودرو به داکت یا کانال ضدعفونی، از سقف و کناره های کانال به طور خودکار و از منافذ متعدد، مایع ضدعفونی بر روی ماشین یا وسیلة نقلیه پخش گردد.

همچنین در قسمت ورودی افراد نیز حوض کوچک ضدعفونی، ساخته می شود تا کسانی که از خارج قصد ورود به محوطة مرغداری را دارند، از آنجا عبور کنند و به این طریق، کفش های آنها در مایع ضدعفونی کننده فرو می­رود. در قسمت ورودی سالن های مرغداری هم، ساخت حوضچة ضدعفونی ضروری است.
بهتر است در صورت امکان مالی، یکدستگاه کاور کفش در بخش ورودی سالن قرار داد تا کسانی که می خواهند وارد سالن شوند، پای خود را در قسمت مخصوص دستگاه بگذارند و دستگاه به طور خودکار، پوششی نایلونی به دور کفش بکشد و به این ترتیب، از تماس بخش پایینی و کناره های کفش با زمین و کف سالن، جلوگیری می گردد.
توصیه می­شود اگر افرادی از بیرون وارد سالن میشوند، لباس سرهم و دمپایی مخصوص مرغداری را استفاده نمایند. تا حد امکان، نباید اجازه داد افراد متفرقه وارد سالن شوند و اگر قرار باشد بنابه ضرورت، داخل مرغداری گردند، بایستی حتماً موارد پیش گفته را به دقت مراعات نمایند.
متأسفانه در اغلب مرغداری های گوشتی کشور ما، حوضچه ضدعفونی دروازه مرغداری، وضع مطلوبی ندارد و به علت شکستگی و ترک خوردگی بتن، مایع ضدعفونی کننده را در خود نگه نمی دارد و در بیشتر مواقع، حوض ضدعفونی خالی است. همچنین اگر در بخش ورودی افراد، حوضچه تعبیه نشده است، می توان یک تشت پلاستیکی یا فلزی، محتوی مایع ضدعفونی کننده، در دالان یا راهروی ورودی قرار داد تا افرادی که قصد ورود به محوطه مرغداری را دارند، کفش های خود را در آن تشت قرار دهند. همچنین می شود در داخل تشت و به همان ابعاد، یک ابر یا اسفنج قرار داد و مایع ضدعفونی کننده را داخل تشت و بر روی اسفنج ریخت. در این صورت، تبخیر یا اتلاف مایع ضدعفونی کننده، کمتر خواهد بود. و فرد تازه وارد، با رغبت بیشتری کفشهای خود را داخل تشت خواهد گذاشت.


این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی

 

امتیاز شما به مقاله
[: 3 امتیاز از مجموع: 5]

نظرات کاربران

2:27:55 AM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی تخصصی بوقلمون

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

جوین خروج