برخی از کشورها در خصوص ارائه قوانین و مقررات مربوط به روش های پرورش، تولید و عرضه مواد خوراکی مجاز در جیره های ارگانیک پیشرو هستند از جمله: نیوزیلند جزء معدود کشورهایی است که لیستی از مواد خوراکی مصوب در تولید ارگانیک داشته و آنها را به صورت قانون ارائه داده است.برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه جیره ارگانیک به ادامه همین مطلب مراجعه بفرمایید.
مواد خوراکی مجاز در جیره های ارگانیک
مجموعه قوانین این کشور تصریح می کند که مواد خوراکی و جیره ارگانیک باید منطبق بر قوانین «مؤسسه ترکیبات کشاورزی و دامپزشکی» و « مؤسسه مواد خطرناک و ارگانیسم های جدید » باشد که از این طریق اطمینان خاصی را به مصرف کنندگان می دهد.
بر اساس قوانین ایالات متحده، تمامی مواد خوراکی، افزودنی ها و مکمل ها باید تابع قوانین «مؤسسه غذا و دارو» این کشور باشند. در دو استان «کمک» و «بریتیش کلمبيا» کانادا در حال حاضر می توان از اسیدهای آمینه خالص استفاده کرد ولی باید بین دو منبع تأمین آن تفاوت گذاشت، به این معنی که اسیدهای آمینه خالص با منبع تخمیری، مجاز و اسیدهای آمینه با منشاء مصنوعی، غیر مجاز هستند. بر اساس اطلاعات بالا که از دو نیمکره شمالی و جنوبی بدست آمده اند، می توان نتیجه گیری نمود که در بسیاری از کشورهای جهان بتوان از مواد خوراکی با مشخصه های تعیین شده به عنوان مواد ارگانیک استفاده نمود.
همچنین برخی از این مواد نیز در مناطق مختلف به اندازه کافی در دسترس نمی باشند. هر ماده خوراکی بر اساس عدد بین المللی آن، لیست شده است، زیرا برخی از مواد خوراکی در سطح بین المللی با نام های متفاوتی شناخته می شوند. پروفسور اورن هاریس رئیس انستیتوی بین المللی مواد خوراکی در دانشگاه ایالتی یوتا توصیه می کند که برای جلوگیری از ابهام در نامگذاری مواد خوراکی از فرهنگ نامگذاری بین المللی استفاده شود. این سیستم در سطح جهان مورد استفاده است. در این سیستم نام مواد خوراکی بر اساس ۶ معیار تعیین می شود:
- منشاء ماده خوراکی شامل نام علمی (جنس، گونه و واریته) نام معمولی (جنس، گونه و واریته) و فرمول شیمیایی مناسب.
- قسمتی از ماده خوراکی که به مصرف دام می رسد و ممکن است در معرض نوعی عمل آوری قرار گیرد.
- فرایندها و تیمارهایی که قبل از مصرف آن توسط دام بر روی آن قسمت از ماده خوراکی اعمال می شود.
- مرحله بلوغ و توسعه که بیشتر در مورد علوفه و دام ها کاربرد دارد.
- مرحله برداشت که عمدتاً در مورد علوفه بکار می رود.
- درجه بندی ماده خوراکی (بر اساس درجه بندی رسمی و تعهدات خاص در نظر گرفته شده در خصوص تولید، پرورش و …).
علاوه بر این مواد خوراکی و جیره ارگانیک را به ۸ دسته تقسیم می کنند:
- علوفه ها و مواد خشبي خشک
- علوفه ها و نباتات مرتعی که به صورت سبز تغذیه می شوند
- مواد سیلو شده
- مواد خوراکی انرژی زا
- مکمل های پروتئینی
- مکمل های معدنی
- مکمل های ویتامینی
- افزودنی ها
یک عدد شش رقمی بین المللی به هر ماده خوراکی نسبت داده می شود و در جداول ارزش خوراکی آنها درج می شود. اولین رقم این عدد مربوط به دسته یا طبقه ماده خوراکی است، رقم های بعدی پشت سرهم ذکر می شوند ولی هیچکدام تکراری نیستند.
نظرات کاربران
2:27:55 AM