0

آشنایی با رشد اولیه جوجه گوشتی

آشنایی با رشد اولیه جوجه گوشتی

دستگاه گوارش جوجه بعد از تفریخ نابالغ است و اغلب، جذب غذا از روده آهسته انجام می شود. با توقف بیشتر مواد مغذی در لوله گوارش میکروارگانیسم هایی که از محیط و بخصوص همراه غذا دریافت شده اند، از وجود محیط مناسب و سرشار از مواد غذایی بهره کافی برده موجب عفونت های مزمن مرگ و میر در جوجه می­گردند. برای آشنایی با رشد اولیه جوجه گوشتی در ادامه به ما همراه باشید.

مطالعه بر روی رشد اولیه جوجه

آنتی بیوتیک ها معمولاً در جیره جوجه های گوشتی منظور می شوند، ولی نقش آنها در غذای استارتر اهمیت زیادی ندارد به خصوص وقتی جوجه ها بر روی بستر استفاده شده پرورش می یابند. مرغ های مادر بالغ و مسن تخم مرغ های سنگین تر و با نسبت زرده بیشتر از تخم مرغ های مادر جوان تولید می کنند، جوجه ­هایی که از تخم مرغ های دارای ذخایر غذایی بیشتر هچ می­شوند سنگین تر هستند. جوجه هایی که از تخم مرغ­های مادر جوان هچ می­شوند غلظت پائین تری از فسفر در کیسه زرده دارند که کلاً بعلت کمبود فسفولیپیدهای آن است. مرگ و میر اولیه در جوجه هایی که از تخم مرغ های کوچک هچ می­شوند بیشتر از جوجه هایی است که از تخم مرغ های بزرگ متولد می شوند.

پروپیونیک اسید یک پیش ساز گلوکز در حیوانات است. این ترکیب گلوکز ساز در جوجه ها بسرعت و کاملاً در دستگاه گوارش جذب می شود. این ترکیب فعالیت میکرب کشی نیز دارد.

در مطالعه ای از زمان ورود جوجه به سالن تا ۷ روزگی به میزان ۳ درصد پروپیونات آمونیوم به غذا اضافه شد و جوجه های حاصل از تخم مرغ های مادرهای جوان و مسن تر بصورت مخلوط انتخاب شدند. بازدهی و رشد کلی جوجه های حاصل از تخم مرغ های کوچک ضعیف تر از جوجه هایی بود که از تخم مرغ های بزرگ متولد شده بودند. اضافه نمودن پروپیونات آمونیوم به غدا موجب کاهش میزان اضافه وزن جوجه شد، ولی ضریب تبدیل را بهبود بخشید. پروپیونات مرگ و میر کلى در جوجه های ضعیف تر که از مادرهای جوان بوجود آمده بودند، را نیز کاهش داد.

آشنایی با رشد اولیه جوجه گوشتی1

جیره های حاوی کربوهیدرات بالا موجب کاهش رشد و وزن گرفتن جوجه می شوند. دستگاه گوارش نابالغ جوجه های در حال تولد برای هضم نشاسته خیلی بیشتر از هضم چربی سازگاری دارد. محتویات کیسه زرده دارای کربوهیدرات کم و چربی زیاد می باشد و از طریق غشاء کیسه زرده جذب بدن جوجه می شوند. سوخت کامل چربی به جریان ثابت گلوكز داشته و جوجه با استفاده از گلوکونئوژنز از پروتئین برای رسیدن به این هدف استفاده می کند.

برای آشنایی با رشد اولیه جوجه گوشتی  یک آزمایش انجام شده یک جیره حاوی کربوهیدرات بالا شامل آرد ذرت همراه با کلسیم و فسفر پیشنهادی NRC در سه روز اول ورود جوجه به سالن در اختیار آنها قرار گرفت و نتیجه آن با یک فرمول غذایی استارتر استاندارد NRC که نیاز جوجه به تمام نوترینت ها را تأمین کند، مقایسه بعمل آمد. در این آزمایش بهبود احتمالی گلوکونئوژنز از پروپیونات مجدداً مطالعه شد و این بار مطالعه با استفاده از پروپیونات کلسیم انجام شد. تمامی جیره های مورد آزمایش تا سن سه روزگی استفاده شدند. نتایج نشان داد که جیره حاوی کربوهیدرات بالا موجب کاهش میزان وزن گرفتن جوجه گردید، که تا سن کشتار این کاهش حفظ شد. این نتیجه مربوط به کمبود پروتئین اولیه و نارسایی رشد بافت های بدن در ابتدای تولد می شود. استفاده از پروپیونات منجر به کاهش مرگ و میر اولیه و نیز مرگ و میر کلی گله گردید و همراه با جیره استارتر استاندارد بهبود افزایش وزن جوجه را به همراه داشت. یک جیره غذایی برای چند روز اول زندگی جوجه استفاده از فرمول های پیشنهادی معمولی در سن ۱ تا ۲۱ روزگی ممکن است موجب ایجاد کمبود کلسیم و فسفر در روزهای اول به بعد از تولد شود، بخصوص وقتی جوجه از گله مادر جوان متولد شده باشد. استفاده از اجزاء غذایی که مطابق با قابلیت های هضمی و جذبی در روزهای اول زندگی باشد، هنوز مورد توجه قرار نگرفته است.

بعنوان مثال می توان از کنجاله سویا نام برد، این کنجاله در پرنده هایی که دستگاه گوارش بالغ دارند بخوبی مورد استفاده قرار می گیرد ولی بخاطر الیگوساکاریدهای غیر قابل هضم موجود در آن برای جوجه های جوان مضر بوده و می تواند در جوجه عوارض گوارشی ایجاد نماید و بر روی راندمان غذا و رشد جوجه تأثیر منفی بگذارد. بعضی مواد غیر معمول با قابلیت هضم بالاتر پتانسیل قوی برای منظور شدن در جیره های اولیه را دارند.

در آینده ای نزدیک متخصصین تغذیه با تنوع بیشتری از مواد دانه ای روبرو خواهند بود که با اصلاحات ژنتیکی ایجاد شده در آنها با توان هضمی حیوان مواجهه بهتری دارند.

عمل آوری غذا بوسیله پلت کردن و اکسترود کردن نیز ابزار مهمی در آماده سازی غذا برای جوجه های جوان هستند. پلت کردن غذا در همه جای دنیا انجام می شود، ولی مراحل ناقص در این عمل وجود دارد که موجب ژلاتینه شدن کامل نشاسته نمی شود. اکسترود کردن روشی گرانتر از پلت کردن است ولی افزایش وزن بیشتری در جوجه ایجاد می کند، که بخاطر استفاده بهتر از مواد غذایی بعلت ژلاتینه شدن کامل نشاسته در این روش می باشد. استفاده از بعضی مواد افزودنی مانند؛ پروپیونات­ها از طریق بهبود گلوکونئوژنز باعث کاهش مرگ و میر جوجه ها می شود. اگر چه اثرات آن بر روی افزایش وزن جوجه کاملاً مشخص نیست. غذایی که هنگام ورود جوجه به سالن در اختیارش قرار می گیرد برخلاف آنچه که پیش استارتر نامیده می شود، بعنوان غذای ۴-۳ روز اول پیشنهاد می شود، یعنی زمانی که بیشترین مقدار محتوای کیسه زرده به مصرف جوجه می رسد. این غذای مخصوص ممکن است گرانتر از غذای استارتر معمولی تمام شود ولی چون فقط ۴-۳ روز اول استفاده می شود، تأثیر خیلی کمی در قیمت تمام شده کل غذا خواهد داشت.


این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
امتیاز شما به مقاله
[: 0 امتیاز از مجموع: 0]

نظرات کاربران

2:27:55 AM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی تخصصی بوقلمون

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

جوین خروج