0

بیماری وجود تومور در سنجاب(تشخیص،پیشگیری،درمان)

بیماری وجود تومور در سنجاب(تشخیص،پیشگیری،درمان)

در این مقاله انواع تومور سنجاب ها بررسی می شود. از جمله تومورها : ملانومای بدخیم، تومور غدد پستانی، تومورهای استخوانی، کاتاراکتمی  میباشند.

تومورها

ملانومای بدخیم

تاکنون یک مورد وقوع ملانومای بدخیم در یک پسر سنجاب قرمز ۶ ساله گزارش شده است. بر اساس این گزارشات در هر دو چشم حیوان پلک های بالا و پایین درگیر بوده اند و تومور پلک چشم مجدداً متعاقب جراحی عود نموده است. در نکروپسی متاستاز به ریه ها نیز مشاهده شده است، براساس نتایج هیستوپاتولوژیک سلول­ها از نوع اپیتلوئید و به شدت از نظر شکل متنوع بوده اند. فقط تعداد کمی از سلول ها حاوی ملانین بوده اند.

تومور غدد پستانی

معمولاً فیبروآدنوماها خوش خیم هستند. نشانه های بالینی شامل توده های پستانی، با یا بدون زخم می باشد. نشانه های بالینی، آسپیراسیون و بیوپسی در تشخیص کمک کننده هستند. اقدامات جراحی لازم است.

تومورهای استخوانی

توده های موجود در سطح بدن که ممکن است زخمی شده باشند و یا در اثر تحریک ناشی از درد توسط خود حیوان زخمی شوند. نشانه های بالینی شامل توده های گرد و مدور موجود در سطح بدن، لنگش در زمان بروز تومورهای استخوانی و درد میباشد. نشانه های بالینی، ملامسه، رادیولوژی، التراسونوگرافی، بیوپسی با استفاده از سوزن های نازک در تشخیص کمک کننده هستند. در صورت امکان جراحی نمایید. چنانچه کیفیت زندگی به مخاطره افتاده باشد مرگ از روی شفقت توصیه می شود.

بیماری وجود تومور در سنجاب(تشخیص،پیشگیری،درمان)

کاتاراکت

سبب شناسی آن ناشناخته است و در سنجاب های نر مسن گزارش شده است. برای تعیین مرحله بیماری، از میزان کدورت و پیشرفت آن استفاده می شود. کاتاراکت­ها به انواع مادرزادی، ویژه دوره جوانی و وابسته به پیری تقسیم می شوند که دو مورد اخیر با سن مرتبط است. ممکن است کاتاراکت، با بدریختی اسکلتی، نواقص ژنتیکی، کمبودهای تغذیه ای (کمبود ویتامین E)، عفونت، تروما، پیری، تاثیر مواد سمی، یوئیت و دژنره شدن شبکیه همراه باشد.

نشانه های بالینی

نابینایی جزئی تا کامل از نشانه های بالینی این بیماری است. نابینایی معمولاً دوطرفي است. کوری در این حیوانات در زمانی که به طرف اجسامی می­دوند و یا به صورت تردید در هنگام بالا رفتن از درخت و غیره دیده شده است.

تشخیص:

با معاینه چشم می توان آنرا تشخیص داد.

پیشگیری و درمان:

اگرچه با کمک جراحی می توان آنرا اصلاح نمود، ولی سنجاب های موجود در اسارت به دلیل آشنایی با محیط اطراف خود نیازی به درمان ندارند. به منظور درمان کاتاراکت، از سوزن هایی که از انتهایشان امواج مافوق صوت خارج می شود و همزمان دارای توانایی آبپاشی و آسپیره کردن نیز می باشد استفاده می­شود.


این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی

امتیاز شما به مقاله
[: 1 امتیاز از مجموع: 5]

نظرات کاربران

2:27:55 AM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی تخصصی بوقلمون

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

جوین خروج