0

بیماری های قارچی شترمرغ (علائم،پیشگیری،درمان)

بیماری های قارچی شترمرغ (علائم،پیشگیری،درمان)

شایع ترین بیماری قارچی در این نوع پرنده آسپرژیلوزیس شترمرغ می باشد علت این بیماری خوردن سبزی های فاسد شده، خاک آلوده به این قارچ، غذای کپک زده، غذای خاک آلود، استرس شدید، سرمای بیش از حد و درمان طولانی مدت با آنتی بیوتیک می باشد. همچنین نوع دیگر انتشار این بیماری از طریق تنفس نیز می باشد. پرورش دادن در یک محیط با آب و هوای مرطوب باعث ایجاد این بیماری می شود. در مقاله های قبل انواع تقسیم بندی کلی بیماری های شترمرغ را بررسی کرده دراین مقاله بیماری های قارچی شترمرغ و علت ،  علائم ، درمان و پیشگیری را  می پردازیم .

بیماری های قارچی

آسپرژیلوزیس

آسپرژیلوزیس شترمرغ، شترمرغ های زیر یک ماه را به ذات الریه مبتلا می کند ولی برای بالغین کمتر گزارش شده است. این بیماری مسری می باشد.

علت

 از عوامل دیگر بوجود آمدن این بیماری، تهویه ضعیف سالن ها می باشد (افزایش گاز آمونیاک). از دیگر عوامل ایجاد این بیماری بهداشت نامناسب دستگاه هچری و قراردادن تخم آلوده در دستگاه هچری می باشد. در کل می­توان گفت رعایت نکردن کامل اصول بهداشتی عامل اصلی بوجود آمدن این بیماری می باشد.

علائم

جوجه با سری افتاده راه می رود و اغلب علائم نرمی استخوان و یبوست را نشان می دهد و در پرندگان جوان علائم کاهش اشتها، اشکال در تنفس و سرفه، تورم کیسه هوائی، تنفس صدادار، کاهش وزن، بی قراری، ژولیدگی پرها وافتادگی بال ها مشاهده می شود.

درمان

  1.  از بین بردن عوامل استرس زا، سرمای شدید و جیره خوراکی
  2.  بوسیله کتوکونازول ۱۰ تا ۲۰ میلی گرم در کیلوگرم وزن زنده پرنده به مدت ۷ روز ، نیستاتین ایتراکونازول و یا انیل کونازول می باشد.

پیشگیری

رعایت کامل اصول بهداشتی، ضدعفونی کردن گرم خانه با ۳۵ میلی لیتر فرمالین ٪۴۰ به اضافه 5/17 گرم پرمنگنات پتاسیم به اضافه ۲۳ میلی لیتر آب به ازاء هر متر مکعب فضا یا استفاده از ماده ضدعفونی کننده انیل کونازول و ندادن غذای مانده و یا کپک زده.

شترمرغ


این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی

 

امتیاز شما به مقاله
[: 4 امتیاز از مجموع: 5]

نظرات کاربران

2:27:55 AM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی تخصصی بوقلمون

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

جوین خروج