در این پست میخواهیم به معرفی ویتامین C اسید آسکوربیک و بررسی علایم کمبود آن در طیور بپردازیم.نامهای دیگر ویتامین ث عبارتند از : اسید آسکوربیک، اسید هگزورونیک، و ویتامین ضد آسکوربوت میباشد.
ویتامین C اسید آسکوربیک (VITAMIN C, ASCORBIC ACID):
اغلب حيوانات قادر به بیوسنتز ویتامین ث به مقدار کافی می باشند. استثناعات قابل ذکر شامل انسان، میمونها، خوکچه هندی، بعضی انواع ماهی، بلبل مقعد سرخ و خفاش میوه هندی می گردد.
ساختمان، جذب و خصوصیات ویتامین ث : ترکیبات متعددی با خواص ویتامین ث وجود دارد، اما مهمترین آنها عبارت است از: «۱- آسکوربیک اسید » دی اکسید آسکوریک هیچ فعالیت بیولوژیکی ندارد. اسید آسکوربیک در مقابل اسیدها مقاوم بوده و در محیط قلیایی متلاشی می شود. حرارت و نور نیز این ویتامین را غیرفعال می کند. در آب بخوبی حل می شود، ولی در الکل و استن تا حدی نامحلول است. اسید آسکوربیک در اتر، کلروفرم و بنزن نامحلول است. گاهی اوقات از ویتامین ث به عنوان ماده ضد اکسیدشوندگی (آنتی اکسیدن) برای ذخیره غذاها استفاده می گردد.
در معرفی ویتامین C اسید آسکوربیک و بررسی علایم کمبود آن در طیور وظایف اسید آسکوربیک : ویتامین C بطور عمده در تشکیل کلاژن (یک بخش ساختمانی استخوانها)، دندانها، دیواره های مویرگی، بافت همبند، و مکانیسم التیام زخمها دخالت دارد. تشکیل هیدروکسی پرولین (یک جزء مهم کلاژن) به ویتامین C نیاز دارد. همچنین ویتامین C در متابولیسم اسیدهای آمینه تریپتوفان، نیروزین، و فنیل آلانین نقش دارد و در جذب آهن مصرف میشود.
علایم کمبود ویتامین ث : آسکوربوت (scurvy)نامی است که به بیماری ناشی از کمبود ویتامین ث داده اند. در این بیماری استخوانها ضعیف می شود، دندانها لق شده و می افتد، مویرگها شکننده و پاره می شوند، و در کودکان ممکن است کمخونی ایجاد شود.در بخش های دیگر کمبود ویتامین A در طیور نیز مورد بررسی قرار داده ایم.
منابع ویتامین C: میوه مرکبات غنی ترین منابع این ویتامین بوده، ولی سبزیها، گیاهان سبز، سیب زمینی و گوجه فرنگی نیز منابع مالی ویتامین C هستند.
نظرات کاربران
2:27:55 AM