همان طور که قبلاً اشاره شد فعالیتهای زنبور عسل در حدود درجات معینی امکانپذیر است. به عبارت دیگر فعالیت طبیعی زنبور در حدود 10 تا 38 درجه سانتیگراد امکانپذیر میباشد و در ماوراء آن کم کم فعالیتهای طبیعی متوقف میگردد مگر ندرتاً برای انجام فعالیت به خصوصی مثلاً آوردن آب و یا دفع فضولات . ولی مجموع زنبورها که به صورت توده در داخل کندو زندگی میکنند قادرند درجه حرارت داخل توده را تنظیم و در حد مطلوبی ثابت نگهدارند. در ادامه این پست به بررسی فعالیتهای زنبور عسل در زمستان می پردازیم.
فعالیتهای زنبور عسل در زمستان
در هنگام زمستان که درجه حرارت محیط پائین است گرمای وسط توده زنبور در حدود 35 درجه سانتیگراد ثابت نگه داشته میشود. این امر به خاطر فعالیت ماهیچه ای بدن زنبورها در سطح خارجی توده است که گرما را به داخل توده میفرستد و بدن آنها به صورت عایقی مانع خارج شدن گرما از وسط توده میگردد.
برای انجام این فعالیت زنبورهای سطح خارجی توده مرتباً با زنبورهای داخل توده تعویض جا کرده و با خوردن عسل و انجام حرکات ماهیچه ای قادر به تولید گرما میباشند.
در هنگام زمستان که زنبورها به صورت توده متراکم در میآیند ابتدا در قسمت پائین کندو و نزدیک سوراخ پرواز متمرکز میباشند ولی به تدریج با پیشرفت زمستان توده حرکت کرده و به طرف عقب و بالا نقل مکان میکنند. در صورتی که کندو دو طبقه باشد به تدریج و در پایان زمستان توده زنبور به طبقه فوقانی و قسمت عقب آن منتقل میگردد.
در مواقعی که هوا خیلی سرد باشد زنبورهای سطح خارجی توده زمستانه سر و قفس سینه خود را به داخل توده فرو برده و فقط شکمشان در سطح توده واقع میشود. ولی با گرم شدن هوا مجدداً توده از هم باز شده و فضای بیشتری را اشغال میکند و با این عمل نیز درجه حرارت داخل کندو را تنظیم میکنند. در خلال زمستان گرچه میزان تخمگذار ملکه کاهش مییابد ولی اغلب مقداری تخم و نوزادان سنین مختلف در وسط توده زمستانه مشاهده شده است.
این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
نظرات کاربران
2:27:55 AM