از آن جایی که امروزه پرورش دهندگان اسب به ارزش بیشتر داروهای طبیعی نسبت به داروهای شیمیایی و صنعتی پی برده اند مصرف آنها به نحو فزایندهای در حال گسترش میباشد. داروهای گیاهی را میتوان برای حفظ سلامتی اسبها و بالا بردن توانایی آنها بدون بروز هیچ گونه عوارض جانبی به کار برد. به بیان دیگر این نوع داروها هیچ تغییر یا نشانه ای که مخالف مقررات و قوانین رقابتهای ورزشی باشد در خون اسبها ایجاد نمیکنند. در این پست به گیاهان علفی – خوراکهای جایگزین طبیعی در تغذیه اسب می پردازیم.
گیاهان علفی – خوراکهای جایگزین طبیعی
ویژگیهای گیاهان علفی و دارویی
این نوع گیاهانت علفی دارای رشد کند و ریشه عمیق بوده و حاوی دامنه وسیعی از مواد مغذی میباشند. این گیاهان در مراتع دایمی قدیمی به فراوانی یافت میشد اما در کشاورزی آنها جزء علفهای هرز محسوب شده و از بین رفته اند.
معمولاً استفاده از گیاهان علفی و تغذیه اسب به منظور پیشگیری از بیماری و حفظ سلامتی توصیه شده است. البته شما باید به این امر نیز توجه داشته باشید که این گیاهان نمیتوانند معجزه کنند زیرا درمان به شدت بیماری ، سن و سلامت اسب بستگی بیشتری دارد. اثرات درمانی تغذیه این گیاهان زیاد بوده اما آنها به کندی عمل میکنند. مزیت قابل توجه گیاهان علفی این است که ساعت فیزیولوژیک بدن را تنظیم نموده، باعث تعادل فعالیت و عدم عکس العمل های پراسترس میشود. اگر چه این گیاهان مزایای بسیاری دارند اما تغذیه بیش از اندازه آنها منجر نمیشود که اسب فعالیت و سرعت بیشتری از خود ارائه نماید و حتی برخی مواقع ممکن است در دراز مدت مضر نیز باشد.
اصول درمان با داروهای گیاهی
اصل درمانهای گیاهی این است که بر همه اعضای بدن مؤثر بوده و سیستمهای مختلف بدن اعم از گردش خون، تنفس، لنف، گوارش، ماهیچه ها، اسکلت، ایمنی، تولید مثل، دفع ادرار و غدد را متعادل نماید. هر جزء بدن قادر است محیط داخلی خود را در حالت پایداری نگه دارد که این عمل تحت عنوان هموستازی شناخته میشود اما باید ت وجه داشت هرگونه ناهنجاری تغذیهای میتواند این هماهنگی و تعادل را بر هم زده و موجب بروز ناخوشی گردد. بیشتر استرسهایی که ما به اسبها وارد میکنیم در رابطه با حمل و نقل، مراحل مختلف مسابقات و جیره های مصنوعی میباشد.
موفقیت اسبها از نظر عملکرد ورزشی و مقاومت در برابر بیماریهای باکتریایی و ویروسی کاملا به توانایی بدن آنها در تنظیم تعادل هموستاتیک مرتبط است. هدف شرکتهای سازنده داروهای گیاهی این است که اجناس تولیدی خود را به گونه ای معرفی کنند که آنها منجر به رفع تمامی علایم بیماری و بازگشت سلامتی میشوند. این سخن، فریبنده ترین شعاری است که دامپزشکان گیاهی همواره سر میدهند و چنین وانمود میکنند که واقعاً یک مشکل بزرگ را از صاحب اسب برطرف مینمایند. همانطور که تقاضا برای تأسیس سیستمهای پرورش اسب زیاد میشود تقاضا برای تأمین مواد مغذی نیز افزایش مییابد.
همچنین ممکن است به برخی مواد مغذی نیز نیاز پیدا کنیم که تا کنون شناسایی نشده اند. در نتیجه از آنجایی که گیاهان علفی حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی و شیمیایی در حالتی متعادل میباشند برای تغذیه اسب بسیار مفیدند.
گیاهان علفی ممکن است به عنوان دارو به شکل متراکم (کنسانتره) توسط دامپزشک متخصص درمان گیاهی تجویز شوند. هر روزه به تعداد دامپزشکانی که علاقمند به استفاده از این داروهای جایگزین میشوند افزوده میشود. بنابراین صحبت درباره این داروها با دامپزشک محلی تان خالی از لطف نیست.
بسیاری از اجزاء دارویی فعال از گیاهان علفی دارویی استخراج شده است. این کار مخالف اصول طب گیاهی است . متخصصین طب گیاهی پیشنهاد میکنند چون گیاه کامل (بذر، ریشه، برگ و پوست) یک منبع متعادل میباشد و استخراج یک ترکیب دارویی نمیتواند منجر به نتیجه بهترین شود؛ بنابراین باید گیاه کامل مصرف شود تا بخشهای مختلف با یکدیگر عمل نمایند.
این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
نظرات کاربران
2:27:55 AM