چشم سگها بطور طبیعی دارای ترشحاتی است که مازاد آن از گوشه چشم جاری شده و موهای قسمت پائین گوشه داخلی آنرا را مرطوب می کند. در سگهای پوزه کوتاهی که چشمان برجسته و بیرون زده دارند، این ترشحات در مقایسه با دیگر سگها بیشتر است. در حیوانات سفید، رد این ترشحات چشمی بصورت مسير نارنجی تا قهوهای رنگی به نظر می آید و دلیل این امر اکسید شدن املاح آهن موجود در آن در معرض جریان هواست. سعی کنید هر روز و بعد از برس زدن، با یک تکه پنبه تمیز و مرطوب مسیر این ترشحات را تمیز کنید، در غیر این صورت پس از مدت کوتاهی این مواد در کناره های چشم حیوان خشک شده و به توده سفت و تیره رنگی تبدیل می شود و می تواند محل تجمع باکتری ها و عوامل ایجاد کننده عفونت های چشمی شود. در این پست به نظافت چشم سگ ها و نظافت گوش سگ ها می پردازیم نکاتی که باید به آن ها توجه کنید را بیان می کنیم.
نظافت چشمها
بهتر است بطور مرتب موهای اطراف چشم های حیوان را کوتاه کنید. این کار علاوه بر جلوگیری از تجمع ترشحات چشمی، از وارد شدن موهای بلند در چشم و تماس آنها با سطح قرنیه نیز جلوگیری می کند. تماس دائمی این موهای زائد و بلند، موجب التهاب و زخم قرنیه شده و حیوان را عذاب خواهد داد. در سگهای پوزه کوتاهی که چشمان برجسته دارند، آسیب های چشمی شایع تر بوده و بیشتر در معرض گرد و خاک و آلودگیهای محیط هستند. از این رو دقت و توجه بیشتری را برای مراقبت از چشمها طلب می کنند. در صورتی که چشم حیوان در اثر ورود گرد و خاک قرمز و ملتهب شد، می توانید با استفاده از محلول های استریل شستشوی چشمی، چشم آنها را تمیز کنید. استفاده از چای تازه دم و سرد شده برای شستشوی چشمها و برطرف کردن التهاب آنها می تواند مفید باشد. به این نکته توجه داشته باشید که برای شستشو، پنبه را روی سطح چشم نکشید و فقط مایع را از بالا در چشم حیوان بچکانید، بطوری که از یک سمت به سمت دیگر جریان پیدا کند. از مصرف خودسرانه قطره های آنتی بیوتیک و ضد التهاب برای چشم حیوان خود خودداری کنید و در صورت نیاز، این کار را به دکتر دامپزشک واگذار کنید.
نظافت گوش سگ ها
یکی از مهمترین مسائل در رابطه با حفظ سلامت گوشها، جلوگیری از ورود آب و مایعات دیگر به گوش در حین حمام کردن است. همانطور که در توضیحات مربوط به شستشو عنوان شد، گوش سگها از یک کانال عمودی و یک کانال افقی تشکیل شده و مایعات وارد شده به گوش، در این کانال افقی به دام افتاده و نمیتوانند خارج شوند. در این وضعیت، میکروارگانیسم ها از این شرایط مرطوب و آلوده استفاده کرده و به تکثیر و تزاید می پردازند و در نهایت باعث ایجاد عفونت های گوش میانی و داخلی خواهند شد. اگر احساس کردید آب وارد گوش سگتان شده، در کمال آرامش حیوان را مقید کرده و با یک گوش پاک کن بلند، سوآپ، یا توسط پنسی که انتهای آن با یک تکه پنبه پوشیده شده، داخل آنرا کاملاً تمیز کنید. اگر از عهده این کار بر نمی آیید، میتوانید به کلینیک های دامپزشکی مراجعه کرده و از پرسنل آنجا برای انجام این کار کمک بگیرید. بد نیست هر چند وقت یک بار که به کلینیک مراجعه می کنید، از پرسنل آنجا بخواهید تا گوش حیوان شما را معاینه کرده و در صورت نیاز داخل آنرا تمیز کنند.
در نظافت گوش سگ کندن و خارج کردن موهای اضافی داخل گوش به کمک پنس مخصوص نیز از کارهایی است که بهتر است هر چند وقت یکبار انجام شود. انجام این کار در مورد سگهای مو بلند از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و بهتر است ماهی یکبار انجام شود. اگر سگ شما از نژادی است که گوش های بلند و آویخته دارد، بهتر است گاهی اوقات بخصوص در فصل گرما گوش های حیوان را روی سرش آورده و با یک گیره نرم و سبک در بالای سر نگه دارید تا هوا درون مجرای گوش جریان یافته و از تجمع رطوبت و عوارض ناشی از آن جلوگیری شود. انجام این کار در فصول گرما، هر ۲ هفته یکبار به مدت یک نصف روز کافی خواهد بود. در صورت بروز هر نوع ناراحتی از قبیل وارد شدن آب، ورود انگلها و حشرات، ورود اجسام خارجی و عفونهای گوش، حیوان بی قرار شده و ناله می کند، دست و پای خود را به گوشهایش کشده و سر خود را مدام تکان می دهد و در صورت عفونت گوش داخلی سر خود را کج نگه داشته و یا تعادلش را هنگام راه رفتن از دست می دهد. در صورت مشاهده هر یک از این حالات، حتماً با دکتر دامپزشک مشورت کنید.
این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
نظرات کاربران
2:27:55 AM