طول دوران زندگی زنبوران عسل در زمانهای مختلف سال بسیار متغیر است. زنبوران کارگر به طور متوسط در تابستان و فصل فعالیت کندو حدود 6 هفته و در زمستان حدود 6 ماه زنده میمانند. در این پست مراحل رشد و نمو زنبوران عسل و طول دوران زندگی آن ها را بررسی میکنیم.
مراحل رشد و نمو زنبوران عسل
ملکه تخم های خود را در ته سلولهای شان و عمود بر محورشان با مواد چسبنده ای که ترشح میکند میچسباند. پس از گذشت سه روز تخم ها باز شده و از آن لاروهای کوچک سفیدرنگی خارج گردیده و بلافاصله توسط مواد غذایی که کارگرها تهیه میکنند احاطه میگردد. لاروها در ته سلولها چمبر زده و به تغذیه و رشد خود ادامه میدهند.
لاروها وقتی به حداکثر رشد رسیدند به دور خود پیله تنیده و کارگران سر این نوع سلولها را با موم میپوشانند. دوران لاروی مشتمل بر 5 سن یا دوره میباشد.
در داخل سلولهای سرپوشیده لاروها به شفیره تبدیل شده و پس از پایان دوران شفیرگی، حشرات کامل پیله و سرپوش سلولهای مومی را پاره کرده و از آن خارج میشوند.
تغییرات دوران دگردیسی (مراحل مختلف رشد و نمو از تخم تا حشره کامل) به تدریج و طی دو عمل از بین رفتن بعضی از خصوصیات لاروی و به وجود آمدن اعضا و ضمائم حشرات کامل در دوران شفیرگی صورت میگیرد. مراحل رشد و نمو زنبوران کارگر، نر و ملکه با هم شبیه بوده اما از نظر طول هر دوره با هم فرق دارند.
طول دوران زندگی زنبور عسل
Anderson در سال 1931 گزارش داده است که بعضی از کارگرها تا 304 روز هم زنده مانده اند . زنبورهای نر به طور متوسط 22 روز عمر میکنند ولی بیشترین طول دوره زندگی نرها در تابستان 59 روز گزارش شده است. (Howell & Usinger , 1933) . ملکه به طور معمول و متوسط 3 سال زندگی میکند ولی Betts در سال 1964 گزارش داده است که ملکه تا بیش از 8 سال هم زندگی میکند.
این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
نظرات کاربران
2:27:55 AM