در صورتی که برای پرورش یک کرّه یتیم و بی مادر دایه ای پیدا نشود باید آنها را به صورت دستی به وسیله بطری تغذیه نمود. بطری تغذیه را میتوان به راحتی با قرار دادن یک سرپستانک بر روی یک شیشه نوشیدنی ساخت. کرّه ها باید هر چه سریعتر نوشیدن شیر از یک سطل را یاد بگیرند. برای این کار اجازه دهید کرّه، شیر را از روی انگشت شما بلیسد؛ سپس انگشتان خود را در سطل فرو ببرید و کرّه اسب را ترغیب نمایید به دنبال انگشت سر خود را در سطل فرو برده و شیر بنوشد. البته هرگز نباید سر حیوان را به زور در سطل شیر فرو کرد. در مطالب قبلی در مورد تغذیه اسب های بیمار مطالبی را بیان کردیم. در این پست به بررسی تغذیه کرّه اسب بی مادر می پردازیم.
تغذیه کرّه های بی مادر
اگر کرّه زودرس بوده یا فاقد واکنش طبیعی مکیدن باشد باید تا زمانی که نوشیدن شیر از سطل را بیاموزد او را توسط لوله معدی تغذیه نمود. لوله معدی یک لوله لاستیکی نرم میباشد که آن را از سوراخ بینی حیوان وارد کرد و پس از عبور از حلق به معده حیوان وارده مینماید. سپس شیر را به آرامی در قیفی که به لوله متصل است ریخته میشود تا بدین ترتیب به معده حیوان فرستاده شود.
برای این کار سوراخ بینی حیوان باید به خوبی چرب شوند و زمانی که لوله معدی به حلق رسید کرّه باید آن را ببلعد تا لوله وارد مری شده و داخل ششها نگردد. باید پیش از ریختن شیر در لوله با قرار دادن گوش در کنار انتهای لوله به صدای آن توجه نمود. اگر لوله وارد ششها شده باشد یک صدای مشخص به گوش میرسد که در این زمان باید لوله به آرامی به عقب کشید. پیش از انجام این کار باید یک دامپزشک به شما نحوه استفاده از لوله معدی را به درستی یاد دهد.
یک جایگزین مناسب شیر مادیان را باید طبق دستور داده شده مورد استفاده قرار داد؛ شیر گاو بسیار غنی است اما میتوان از شیر بز استفاده نمود. در طول دو هفته اول کرّه های طبیعی سالم باید هر دو ساعت یک بار و طی دو هفته دوم هر چهار ساعت یک بار تغذیه شوند. در ادامه نیز آنها باید تا زمان شیرگیری چهار بار در روز تغذیه گردند. مقدار و مدت تغذیه مورد نیاز با توجه به اندازه، سن و مرحله سلامتی کرّهها متغیر است.
اما اصولاً آنها باید در هر بار در حدود یک چهارم پاینت (142 میلیلیتر) تغذیه شوند. میزان تغذیه باید هر هفته افزایش یابد البته تا حداکثری که کرّهها بدون ابتلا به اسهال تغذیه نمایند این افزایش ادامه یابد. اسهال بدون داشتن تب و یا هرگونه نشانه دیگر بیماری میتواند نشاندهنده پرخوری کرّه باشد که در این صورت باید جیره را با توجه به آن تعدیل نمود.
کرّه های یتیم باید هر چه سریعتر از خوراکهای جامد استفاده نمایند. این کار موجب رشد روده ها شده و به کرّهها اجازه میدهد که زودتر از شیر گرفته شوند. پلتهای حاوی شیر یا پلتهای جایگزین شیر را میتوان به سطل جایگزین شیر حیوان اضافه نمود تا کرّهها به خوردن آنها ترغیب شوند. پلتها باید حاوی حداقل 18-16 درصد پروتئین با کیفیت عالی، میزان بالایی انرژی و سطوح مناسبی از مواد معدنی و ویتامینها به خصوص کلسیم و فسفر باشد.
کرّه های یتیمی که به روش دستی تغذیه میشوند باید در زمان ممکن از جایگزین های شیر گرفته شوند. شیرگیری زودهنگام هزینه کارگر را پایین آورده و نیز کرّه اجازه مییابد که زندگی طبیعیتری داشته باشد. کرّه باید به خوبی تحت مراقبت قرار گرفته و به طور مناسب و کافی به صورت خزیدنی تغذیه شود. به بیان دیگر جیره مبتنی بر شیر باید به تدریج کاهش یافته و تغذیه خزیدنی برای سه ماه دیگر ادامه یابد.
این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
نظرات کاربران
2:27:55 AM