تفاله چغندر قند در تغذیه اسب به میزان زیادی در تغذیه اسب کاربرد دارد. تولیدکنندگان پس از استخراج عصاره قندی چغندر قند آن را به صورت پلت یا رشته رشته در آورده و خشک میکنند. پس از خیساندن آن در آب، ماده خوراکی به دست آمده برای تمامی اسب و اسبچه ها غذایی خوش خوراک و بسیار آبدار و مغذی است. استفاده از این خوراک در جیره مقرون به صرفه بوده، دارای 7 درصد پروتئین و ارزش انرژی زایی آن معادل یولاف میباشد. بنابراین میتواند بخش مهمی از جیره غذایی اسب ها را تشکیل دهد. در این پست به بررسی تفاله چغندر قند در تغذیه اسب و خوراکهای آبدار اسب می پردازیم.
تفاله چغندر قند
سطح بالای فیبر در چغندر قند (34 درصد) نشان میدهد که از نظر میزان فیبر بین علوفه ها و کنسانتره ها قرار دارد. قند موجود در آن به راحتی در روده کوچک هضم میشود و تولید انرژی مینماید؛ در حالی که قسمت فیبری آن در روده انتهایی تخمیر شده و مواد مغذی آن کندتر آزاد میشود. این مسئله موجب میشود که تفاله چغندر قند خوراک مناسبی برای اسبهای استقامت و شکاری باشد تا بتوانند ساعتها بین دو وعده غذایی خود فعالیت و تحرک داشته باشند.
استفاده از چغندر قند تازه و آبدار هم راه مناسبی برای ترغیب اسب ها به تأمین آب بدن خود میباشد. تفاله چغندر قند باید قبل از مصرف خیسانده شود تا از نفخ در مری، معده و یا روده کوچک و مشکلات احتمالی جلوگیری گردد.
تفاله های رشته ای باید یک شب قبل از استفاده در روز بعد خیسانده شوند. پلت نیز به صورت ایدهآل باید 24 ساعت در آب خیس بخورد. چغندر قند تازه هم باید در تمام روز در آب قرار داده شود؛ زیرا در اثر آب و هوای گرم به سرعت فاسد میگردد. رشته های تفاله چغندر قند باید کاملاً در آب خیسانده شوند تا خوراک نرم و یکنواختی به دست آید و تودها ی ناهمگن حاصل نگردد. یک کیلوگرم پلت باید در 2 کیلوگرم آب خیسانده شود.
اسب ها میتوانند روزانه بیش از 8/1 کیلوگرم (4 پوند) چغندر قند خشک مصرف کنند. این مقدار را حدود 4 پیمانه تفاله خیس تأمین میکند که باید جایگزین 8/1 کیلوگرم (4 پوند) علوفه گردد. تفاله چغندرقند منبع خوبی از کلسیم نیز میباشد. تفاله چغندر قند فاقد ملاس که در حال حاضر در بازار موجود میباشد، سطح کربوهیدراتهای محلول جیره را کاهش میدهد.
مکعبهای پرفیبر
بیشتر مکعب های دارای میزان فیبر بالا نمیتوانند جایگزین تمامی جیره علوفه ای شوند. با این وجود، آنها را میتوان به عنوان مکمل علوفه های با کیفیت پائین به کار برد و یا وقتی ذخیره علوفه مزرعه کم باشد آنها را به جیره افزود. مکعبهای پرفیبر مواد مغذی مورد نیاز اسبها و اسبچه های در حال استراحت (شرایط نگهداری) را تأمین میکنند ولی اگر آن را جایگزین جیره حاوی کنسانتره کنند به صورت ناگهانی اسبها از کار میافتند.
خوراکهای آبدار
خوراکهای آبدار مانند هویج و شلغم علوفه ای برای ایجاد تنوع در خوراک و کمک به رفع یکنواختی جیره اسبها بسیار سودمند هستند. البته توصیه میشود که بیشتر از 2 کیلوگرم (4 پوند) در روز در اختیار دامها قرار داده نشوند. همچنین از بکارگیری سیبزمینی در جیره اسب باید خودداری شود.
این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
نظرات کاربران
2:27:55 AM