دامپزشک آبستنی در گربه را از طریق لمس در ناحیه محوطه شکمی با توجه به تکنیک خاص در 20 تا25 روزگی که حیوان آبستنی است تشخیص میدهد. هرگز برای لمس جنین، شکم گربه را نباید تحت فشار قرار داده، چون با این عمل موجبات صدمات جدی به جنین خواهد شد. در صورتیکه تعداد بچه گربهها برای صاحبش مطرح باشد، با استفاده از تکنیک رادیوگرافی و یا استفاده از اشعه X میتوان تعداد بچه ها را از روی اسکلت استخوانی جنین تعیین نمود. حتی امروزه با استفاده از تکنیک اولترسونوگرافی جنسیت بچه گربه ها در رحم قابل تشخیص بوده و بعد از 45 روزگی قابل تشخیص و ارزیابی است. دراین پست به تشخیص آبستنی گربه می پردازیم.
تشخیص آبستنی
باید توجه داشت گربه هایی که متعاقب جفتگیری آبستن نمیشوند وارد فاز لوتئال میگردند، در این پریود که آبستنی کاذب نامیده میشود، گربهها حالت آبستنی به خود میگیرند ولی در حقیقت هیچگونه جنینی در رحم وجود ندارد که مهمترین روش جهت روشن شدن وضعیت آبستنی با گرفتن عکس رادیوگرافی و ارزیابی برآورد میزان پروژسترون خون قابل اندازهگیری است که در این مورد پروژسترون در حد بالاتر از 1ng/mg باقی میماند ولی معمولاً در حد 3 هفته میزان آن بهطور چشمگیری افزایش یافته و به میزان تقریباً 2ng/mg خواهد رسید که تقریباً شبیه میزان پروژسترون دوران آبستنی طبیعی است. سپس بعد از سه هفته یک مرتبه میزان پروژسترون تقلیل رفته و در حوالی روزهای 45-40 روزگی به کمتر از میزان 1ng/mg خواهد رسید.
با این روش میتوان آبستنی کاذب را از آبستنی طبیعی در گربه تشخیص داد، علائم آبستنی کاذب دقیقاً با علایم آبستنی طبیعی در گربه یکسان بوده و با شکم باد کرده، وجود شیر در پستانها، لانهسازی همراه و پس از62 روز بدن اینکه بچه گربهای متولد شود به حالت عادی برمیگردد، در صورتیکه شیر جمع شده در پستانها خارج نشود گربه دچار تورم پستان شده و در این مورد دکتر دامپزشک میتواند اقدامات لازم را جهت درمان ورم پستان انجام دهد.
علایم آبستنی
در گربهها حدود 24 ساعت بعد از کاهش درجه حرارت بدن، گربه وارد مرحله زایمان میشود. قبل از زایمان درجه حرارت بدن گربه به 37 درجه سانتیگراد میرسد گاهی حتی پایینتر هم میرود. درجه حرارت بدن گربه در حالت طبیعی بین 38 تا39 درجه سانتیگراد میباشد. در این زمان لازم است موهای سطح شکم را در صورتی که زیاد باشد تراشیده تا بچه گربهها به راحتی بتوانند سرپستانکها را پیدا کنند، در این مرحله عنق یا گردن رحم (سرویکس) باز شده و مجرای زایمان برای عبور توله ها باز می شود. وجود ترشحات لزج، کشدار، موکوسی که گاهی ممکن است همراه با خون باشد از ناحیه مهبل سرازیر شده و مجرا را جهت تسهیل در عبور جنین از رحم آماده میکند، در این هنگام حیوان نفس نفس میزند و به شدت بیقرار و آرام است. گاهی ممکن است حالت تهوع به حیوان دست داده، وجود تهوع در شروع اولین مرحله از زایمان عادی است و باید توجه داشت، در صورتی که استمرار یابد، از علایم بیماری قلمداد میشود. این مرحله با فشار آمدن به ناحیه شکم توسط حیوان ادامه مییابد و باعث خروج توله همراه با جفت از دهانه واژن میگردد.
این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
نظرات کاربران
2:27:55 AM