0

سیستم مادر مصنوعی در پرورش بلدرچین

سیستم مادر مصنوعی در پرورش بلدرچین یک مبدل حرارتی دیگر است که از طریق تابش حرارت و گرما را به محیط منتقل می کند و با انوع سوخت ها یعنی گاز، نفت، گازوئیل می توان آن را فعال نمود همچنین برای آگاهی از مادر مصنوعی برقی و مادون قرمز میتوانید بقیه مطالب را مطالعه بفرمایید.

مادر مصنوعی:

 ولیکن مادر مصنوعی های رایج به ترتیب زیر می­باشند که تمام آنها شامل یک منبع حرارتی و یک سرپوش فلزی می باشند که از طریق سیستم های مرکزی یا جداگانه به آنها سوخت رسانی می شود یعنی برای مادر برقی یا به وسیله یک کابلی که تمام مادرها را به هم متصل می کند فعال می شود و یا هر کدام جداگانه به کمک کابل خاص خود فعال می شوند که مسلماً نحوه عملکرد سیستم اولی بهتر است زیرا هم کنترل آنها راحت تر و دقیق تر است و هم ارزان تر تمام می شود.

مادر های مصنوعی کلاً به دو دسته کلی تقسیم می شوند که شامل:

  • مادرهای آویزان:

رایج ترین نوع مادر مصنوعی هستند و دیش آنها توسط یک عدد کابل از سقف آویزان می شود.

  • مادر مصنوعی با حرارت مرکزی یا مادر مصنوعی کفی:

در این سیستم که ساختمان آن شامل یک سری لوله آب گرم و سرپوش های منعکس کننده حرارت می باشد. عملکرد بدین صورت است که آب داغ در لوله هایی که از ارتفاع ۳۰ سانتی متری از سطح کف آویزان شده است و عملی شبیه به شرق به شوفاژ و تا حدودی گرمایش از کف را دارد انجام می دهد.

از جمله مزایای آن مصرف کم انرژی ، راندمان نسبتاً مناسب و عبور هوای گرم از روی تمام سطوح بدن بلدرچین­ها و ایجاد یک گرمای یکنواخت در سالن، قابلیت تنظیم ارتفاع سرپوش برای سنین خاص و مختلف بلدرچین ها را می توان نام برد که این نوع سیستم نیز تعداد ۲۲6- ۱۲۷ بلدرچین بالغ و ۷۵۳- 423 بلدرچین جوجه را در هر سانتی متر مکعب در زیر خود جای می دهد.

سیستم مادر مصنوعی در پرورش بلدرچین

خود این دو نوع مادر مصنوعی از نظر سوخت به چهار دسته تقسیم می شوند که در زیر به ذکر آن ها می پردازیم.

1.مادر مصنوعی نفتی :

که سرپوش فلزی با قطر ۲ متر می باشد ظرفیت ۱۵۷ بلدرچین بالغ و ۵۲۳ جوجه بلدرچین را داراست و حرارتی را معادل 4۱۰۰ – ۲۵۰۰ کیلو کالری در ساعت را تولید می کند و تنها فرق نوع گازی با نفتی آن در این است که در نوع گازی قطر سرپوش به 4. 2 – 8. 1 متر می رسد و کمتر متغیر است .

۲. مادر مصنوعی برقی و مادون قرمز :

مزیت این سیستم این است که دقیق تر از سیستم قبلی عمل می کند و از سایر مادر مصنوعی ها آلایندگی کمتری دارد و لوازم اضافی نظیر اگزوز ندارد و از نظر ایمنی و آلایندگی در سطح مطلوبتری قرار دارد. تنها فرق این نوع مادر مصنوعی ها با بقیه این است که به عنوان منبع حرارتی در آن ها لامپ های مادون قرمز با المنت قرار گرفته است. از این مادر مصنوعی ها می توان به ازای هر دستگاه (۱۲۰) بلدرچین بالغ و (4۲۰) بلدرچین جوجه پرورش داد البته بعد از محاسن این مادر مصنوعی باید به تنها عیب آن نیز اشاره کرد که برقی بودن آنست که هم نسبت به سایرین مقداری گرانتر است و هم در اثر قطع برق مشکلات خاص خود را به وجود می آورد.

3.مادر مصنوعی گازی و ذغال سنگی:

عملکرد این مادرها مشابه نوع نفتی آن است و از توضیح اضافی پرهیز می کنیم.

مادر مصنوعی گازی

ویژگی های سیستم:

  1. بیشتر برای پرورش بلدرچین بر روی بستر استفاده می شود.
  2.  می توان به صورت توام از مادر مصنوعی به همراه سیستم دیگری استفاده کرد و نقش مکمل را به آن داد.
  3.  به آسانی قابل کنترل می باشد و نسبتا خوب تنظیم می شود.
  4. در این سیستم يكجور دماسنج نهفته وجود دارد به گونه ای که اگر مشاهده شد بلدرچین ها در زیر مادر جمع شده اند یعنی دمای مادر و سالن پائین است و اگر در اطراف مادر پراکنده بودند یعنی دمای مادر و سالن بالاست.
  5. از نظر یکنواختی گرما در سطح نسبتاً مطلوبی قرار دارد.
  6. تعمیر آنها از نظر پیچیدگی همانند هیتر است و قطعات آن نیز تقریباً فراوان است ولیکن هزینه نگهداری آن زیاد بالا نیست.
  7.  راه اندازی اولیه وسيله آسان است.
  8. فضای اشغال شده به علت معلق بودن دستگاه عملاً صفر است.

 


این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی

 

 

امتیاز شما به مقاله
[: 1 امتیاز از مجموع: 5]

نظرات کاربران

2:27:55 AM

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی تخصصی بوقلمون

به کانال تلگرامی ما بپیوندید

جوین خروج