با افزایش سن، مقاومت اسب ها در قابل سرما، انگل ها، ویروسها و بیماریهای پوستی کاهش مییابد. در اسب های نیز فرایند پیری همانند انسان تدریجی است. برخی از آنها در 12 سالگی پیر محسوب میشوند در حالی که بعضی دیگر در 20 سالگی و بالاتر به این مرحله میرسند. در صورتی که بخواهیم فعالیت اسب های پیر همچنان ادامه یابد و در عین حال سلامت آنها تهدید نشود، لازم است ضمن مراقبتهای ویژه، نیازهای تغذیهای آنها هم تأمین گردد. دراین پست به بررسی احتیاجات مواد مغذی اسب های پیر می پردازیم.
احتیاجات مواد مغذی اسب های پیر
بسیاری از اسب های پیر تعدادی از دندانهای خود را از دست داده یا دندانهایشان کُند شده است که در نتیجه توانایی جویدن خوب علوفه، مواد خشبی، دانه ها و مکملها را ندارند. همچنان که کهولت سن اشتهای آنها را کاهش میدهد، درد و رنج ورم مفاصل نیز از تحرک و چرای آزادانه آنها در مراتع به نسبت دوران جوانی، جلوگیری میکند. با افزایش سن کارایی دستگاه گوارش نیز کمتر میشود و بنابراین آنها روزانه به انرژی بیشتری احتیاج دارند.
همچنین اسب های پیر در جیره خود به سطوح بالاتری پروتئین با کیفیت و نیز کلسیم و فسفر نیازمندند. برای حفظ وضعیت این گونه اسبها، به جیره ای نیاز است که دارای خواص زیر باشد:
- بسیار خوش خوراک
- مصرف آسان
- غنی از مواد مغذی
بسیاری از کارخانجات خوراک دام مخلوط های غذایی ویژهای را برای اسبها و اسبچه های مسن و پیر تهیه میکنند که از نظر انرژی و پروتئین غنی بوده، دارای سطوح بیشتری مواد معدنی و ویتامین میباشد. این خوراکها معمولاً بسیار خوشخوراک و نرم هستند تا آسانتر مصرف شوند. اکثر این شرکتها خوراک های خود را سازگار با بیشتر شرایط نگهداری و نژادهای مختلف تهیه میکنند. این خوراک ها میتواند به صورت کلی مصرف شده یا بخشی از قسمت متراکم جیره را با توجه به نیازمندیهای غذایی این اسبها تشکیل دهد.
این تجربه است که کمک می کند در هر تجارتی موفق شوید، ما بدون هیچ چشم داشتی تجربه خود را در اختیار شما خواهیم گذاشت
گروه تولیدی پژوهشی نیازی
نظرات کاربران
2:27:55 AM